Exposicions i esdeveniments

 

Exposició
La Ciencia según Forges
14 de novembre de 2022 - 21 de desembre de 2022

Antonio Fraguas ‘Forges’ hacía humor de la vida cotidiana. Entre los múltiples aspectos que abordaba en sus viñetas, incluyó de forma recurrente la ciencia y la tecnología, así como al Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) como símbolo de la investigación pública española. «La Ciencia según Forges» es una exposición que recopila algunas de estas viñetas, a la vez que un recorrido gráfico por el pasado, el presente y el porvenir de la investigación. La muestra también trata de ser una ventana a la divulgación, a la curiosidad y a un mejor conocimiento público de lo que desde la ciencia y la investigación se ofrece a la sociedad.

Exposició
Referentes Femeninos para la Ciencia
8 de març de 2022

Aquesta exposició s'estrena el 8 de març per a visibilitzar a 21 dones científiques que han revolucionat la societat des del 1700 fins el 1960, però que en la majoria dels casos se les ha mantingut a l'anonimat pel
masclisme social de la seva època.

Exposició
Associació Catalana de Comunicació Científica - Científiques Catalanes 2.0
1 de setembre de 2021 - 28 d'octubre de 2021

L’exposició “Científiques catalanes 2.0”, nascuda al 2020 pretén donar una major visibilitat al paper estratègic de les dones científiques del nostre territori, que es preocupen per comunicar la ciència a fi de contribuir a crear i divulgar rols i models femenins, especialment en els àmbits de les ciències i les enginyeries. És de vital importància conèixer les dones de ciència per ajudar a superar els estereotips de gènere en les disciplines STEAM. Així, l’objectiu de l’exposició és posar de manifest el paper fonamental de la dona en l’avanç de la ciència en la societat, tot destacant algunes científiques del nostre entorn més proper, el territori català.
Aquest projecte ha estat coordinat pel Grup de Perspectiva de Gènere de l’ACCC i que compta amb més de 20 integrants, totes professionals de la comunicació, la divulgació i el periodisme, així com la recerca científica. Va començar l’11 de febrer de 2020, Dia de la Dona i la Nena en la Ciència.

.

Exposició
Alejandra Morales - Cuerpos de Lewy: Des-connexions en moviment
12 d'abril de 2021 - 14 de maig de 2021

L'exposició ‘Cuerpos de Lewy: Des-connexions en moviment’ de l'artista visual Alejandra Morales (@Litomorales_art), podrà visitar-se al Passadís del Pont del CID-CSIC, del 12 d'abril fins el 14 de maigL’exposició estarà oberta al públic en horari de 9 a 17h de dilluns a divendres.
Alejandra mostra una sèrie de fotografies tridimensionals realitzades amb la tècnica manual de Cianotípia que expressen aquestes desconnexions intermitents i que es transformen amb el moviment. De vegades apareix més la persona i altres cops la malaltia a través de histologies mèdiques neurològiques. Una instal·lació de fils traça un recorregut que evoca les connexions neuronals.

.

Exposició
Comisió d'Igualtat del CID - Mujeres de ciencia sobre el papel
11 de febrer de 2021 - 

A partir de l'11 de febrer de 2021 al Passadís del Pont del CID-CSIC s'ha situat l'exposició Mujeres de ciencia sobre el papel. Una selecció de llibres amb un nexe comú, la dona dins el món de la ciència.

“Mujeres de ciencia sobre el papel” és una exposició creada sota l'auspici de la Comisió d'Igualtat del CID per a commemorar el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència l'11 de febrer de 2021.

.

Exposició
Lluís Fajarí Agudo - Mirades emmascarades
1 de desembre de 2020 - 15 de gener de 2021

Des de l'1 de desembre de 2020 fins el 15 de gener de 2021 al Passadís del Pont del CID-CSIC s'ha situat l'exposición Mirades emmascarades. Un seguit de fotos de part del personal del Centre amb mascareta, tal i com ens hem de veure entre nosaltres per les mesures de protecció contra la Covid-19.

Lluís Fajarí, Gerent del CID, torna a agafar la seva càmera fotogràfica per donar un caire artístic a allò que ès quotidià.

Com a pròleg a triat el poema "Joc de mirades" de Jordi Abellan Deu.

.

Exposició
Fernando del Blanco - #CineCienciaCID
11 de novembre de 2019 - 31 de desembre de 2019

En el Passadís del Pont del CID-CSIC se ha situado la exposición #CineCienciaCID, una pequeña selección de carteles de películas, así como el código QR para su visionado online, relacionadas con la ciencia y la investigación.

Podéis participar proponiendo vuestra "película de ciencia" preferida en el panel situado al lado o compartiendo las impresiones tuiteando en el hashtag #CineCienciaCID.

#CineCienciaCID es una iniciativa del equipo de Comunicación del CID, Ana Sotres y Alberto Vílchez, y de Fernando del Blanco Rodríguez, responsable de la Biblioteca CID.

Exposició
Lluís Fajarí Agudo - Formes, textures, natura
16 de setembre de 2019 - 31 d'octubre de 2019

El Gerent del CID, Lluís Fajarí, exposa unes quantes de les seves fotografies al passadís del Pont dins el mateix CID. Aquesta exposició romandrà durant un mes i mig.

Forma, textura, natura, és un recull de fotografies de temàtiques diverses, però que tenen en comú la visió en detall de fragments d'un entorn proper, natural i fins i tot quotidià, que ens podem trobar en qualsevol moment. Fragments de vida trets de context, que adquireixen en sí mateixos una nova dimensió, ja per la pròpia forma, la característica de la matèria o la impressió que ens provoquin, que aporten en si mateixes una nova percepció de bellesa o sensacions, on cada observador pot interpretar i afegir-hi la seva.

 

Exposició
Francisco Martínez Gómez - conTIMEminació
5 de juny de 2019 - fins que s'aturi l'últim rellotge

La instal·lació conté dotze rellotges que marquen l'hora de dotze ciutats de diferents parts del món que presenten problemes de pol·lució ambiental. El projecte proposa una reflexió en torn al volumen de contaminació al que estem sotmesos els ciutadans i esbossa el desenllaç alegòric al que ens abocaria no comprendre la magnitut de aquest risc.

Cadascú dels rellotges continuarà girant mentrestant les seves agulles siguin capaces de superar la resistència creixent i incessant de la substància estranya que les entorpeixen.

Les nostres ciutats podran continuar fent girar les seves agulles? Per quant de temps?

Exposició
Silvia Panarello - There is a light that never goes out
23 de maig de 2019 - 3 de juny de 2019

El 23 de abril es va inaugurar l'exposició de fotografies "There is a light that never goes out" de Silvia Panarello, Predoctoral Researcher a l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC). Les fotografies són el dia a dia de la seva feina. Així com la química deu ser el dia a dia de la seva vida.

El títol de l'exposició està basat en una cançó. Pel que Silvia proposa que us trobeu lliures d'associar el títol d'altres cançons o una part de la lletra a la foto us ho inspiri. Retuladors i post-its estan disponibles al costat de les fotos. També és possible afegir-hi més d'una cançó a la mateixa foto, sigui quin sigui l'idioma o el gènere musical.

Exposició
Enric Masó - El meu món artístic sobre paper
7 de setembre de 2018 - 7 d'octubre de 2018

Enric Masó ens presenta aquest cop la seva obra més recent amb un nou tema: "El meu món artístic sobre paper".
L'exposició la podem dividir en tres parts, totes elles amb un nexe d'unió: "el paper".

D’aquesta manera podrem fer una passejada virtual per als 7 panells que componen el passadís artístic anomenat "Passadís del Pont".

Avançament Exposició
POST-LLIBRES 2
a partir de setembre de 2018

Avançament del que tindrem a la segona edició de l'exposició Post-Llibres. El col·lectiu 4-Elements torna amb noves obres dins l'embogidora creativitat del moment i arran de l'èxit de la primera edició.

Exposició
Fotografies i càmeres pinhole
20 d'abril de 2018 - 20 de maig de 2018

La Biblioteca del CID-CSIC va acullir la inauguració de l'exposició "Fotografies i càmeres pinhole" el divendres 20 d'abril de 2018 a càrrec de l'autor i company Jesús Joglar (IQAC-CSIC) que va fer una explicació d'aquesta tècnica fotogràfica, ens va mostrar algunes de les seves càmeres pinhole, i seguidament vam poder veure les fotografies obtingudes amb aquesta tècnica que resten exposades al passadís del pont, al costat de la Sala d'Actes.

 

Exposició
conTIMEeminació i Toximan
30 de juny de 2017 - 28 de decembre de 2017

La instal·lació “conTIMEminació” i el montaje “Toximan”, van ser desenvolupades per l'artista Francisco Martínez Gómez (els seus companys del CID el coneixem com a Paco), i es van configurar com a un desenvolupament artístic de vàries de les àrees d'investigació del CID: medi ambient, contaminació de l'aire i de l'aigua, etc. 

Exposició
I Concurs fotogràfic 50è aniversari CID - FotoCeIDe
19 de juny de 2017 - 24 de setembre de 2017

Dins la programació del 50è aniversari del CID, es va convocar el concurs de fotografia científica FotoCeIDe que pretenia, a través de la fotografia, mostrar una visió artística i estètica de l’activitat científica quotidiana del conjunt de les persones que integren els instituts i serveis del centre i la divulgació del treball que es realitza. I fruit d'aquest concurs va esdevenir l'exposició i més endevant l'ús de les fotogràfies en diferents àmbits.

Exposició
PRE-LLIBRES
3 d'abril de 2017 - 30 de setembre de 2017

Les peces de “Pre-Llibres” constitueixen el revers discursiu de “Post-Llibres, Neo-Llibres, No Llibres” i profunditzen en la reflexió que els artistes realitzen en torn a la comunicació enmarcant-la, a més, en la seva trascendència espiritual, en la necessitat ancestral de l'esser humà de trascendir i de cecar explicació al món a través de la seva interacció amb la divinitat i de la configuració de mites, de llegendes i de cosmogonies. 

Exposició
POST-LLIBRES, NEOLLIBRES, NO LLIBRES:
Un viatge de reinterpretació

9 de febrer de 2017 - 30 de setembre de 2017

El qüestionament que realitzen els artistes aborda com es relaciona l'objecte i el concepte “llibre” amb d'altres objectes, amb altres simbologies, i juga amb la seva desubicació i recol·locació dins entorns discursius autorreferencials (a les pròpies prestatgeries) on és possible “llegir i rellegir l'objecte” per a desmotllar-lo i establir un marc de reflexió sobre el present, el passat i el futur de les biblioteques científiques.

Exposició
El grabado en la ciencia hispánica
1 de març de 2016 - 31 de maig de 2016

Una mostra basada en les làmines de l'obra de José María López Piñero, editada i publicada pel CSIC, en la que es van poder contemplar alguns dels treballs més representatius que han il·lustrat el progrés de la ciència del món hispànic des del segle XV fins hores d'ara.