Molts assumptes que es tracten en política tenen el seu origen en fets científics i tecnològics. Canvi climàtic, vacunes, seguretat cibernètica o l'ús de glifosfats només són alguns ejemples on la ciència és a l'agenda política.
- Com es du a terme a d'altres llocs del món? I, especialment, com es fa a Espanya i a Catalunya?

Xavier Querol
Professor d'Investigació del CSIC al Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua.
Director, entre d'altres projectes nacionals i europeus, del recentement premiat LIFE Environment en 2017. Membre dels comités assessors de LRTAP-UNECE, WHO y EC, sobre qualitat de l'aire i el clima. Ha assessorat al Ministeri de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, Generalitat Valenciana, Junta de Andalucía, i als Ajuntaments de Madrid i Barcelona, entre d'altres.

Alícia Romero
Diputada al Parlament de Catalunya pel PSC i membre del CAPCIT (Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia).
Llicenciada en Dret, col·labora com a consultora i docent a l'IDEC, l'ESADE i la UPC, en àmbits relacionats amb el desenvolupament econòmic i comunicació. Forma part de la Junta Directiva del Club de Gestió Pública de l'ESADE.

Josep Samitier
Director de l'IBEC i membre del CAPCIT
Professor de Electrònica i Ingenieria Biomèdica a la UB, director de l'Institut de Bioingenieria de Catalunya (IBEC, BIST) i director dels grups de Nanobioingenieria a l'IBEC i al CIBERBBN. Membre de l'EIT, coordinador de NanomedSpain, president de l'ACER i meembre de l'IEC. Membre del CAPCIT (Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia)
Francesc Subirada
Director General d'Investigació de la Generalitat de Catalunya
Va dirigir el Centre de Estudis Avançats (CAS) d'IBM a Barcelona (2000-2004) i va contribuir a fundar el Barcelona Supercomputing Center (BSC) en 2005. És meembre de diversos consells i juntas a nivel europeo a l'entorn de la investigació i el desenvolupament en tecnologies de la informació i les comunicacions, amb especial incidència en l'estratègia europea de supercomputació. Col·laborador habitual amb universitats i centres públics i privats d'investigació i desenvolupament dàmbit nacional i internacional.
El preu de l'entrada és de 5 euros, amb una cervesa inclosa *.
* La recaudació de l'esdeveniment ajuda a finançar les activitats del Scientists Dating Forum, aquestes activitats les podeu trobar a www.scientistsdatingforum.org
Voleu unir-vos a SciDF?
Segueix-nos i contacta amb nosaltres!
Scientists Dating Forum (SciDF) és una associació formada per joves inquiets del món de la ciència, la comunicació i l'emprenedoria. El nostre objectiu és oferir formació i motivació a científics per a involucrar-se a les fronteres de la ciència amb la política, l'economía i la societat. El fem per mitjà de taules rodones i tallers a Bars (SciDF@Bars) i Instituts Científics (SciDF Talks), però també a esdeveniments socials (SciDF4Fun) i col·laborant amb altres entitats (SciDF Co-Lab).
Hi vols pertànyer? Afegeix-te al equip!