Ramón Larramendi és un dels més reconeguts exploradors polars a nivell internacional, activitat que va ser pioner a Espanya. Al llarg de la seva vida ja ha recorregut més de 33.700 kilòmetres per l'Àrtic i l'Antàrtida sense cap mitjà motoritzado.
És el creador de l'eco-vehicle Trineu de Vent, va recórrer a la seva darrera aventura “Antàrtida Inexplorada”, 2.538 kilòmetres, junt amb 3 exploradors més, recorrent el plateau Antàrtic, una de les regions més desconegudes del planeta, amb un vehicle d'emissió zero.
El passat dijous 30 de maig, vam tenir l'oportunidad de conèixer les característiques científiques i tècniques d'aquesta aventura comptades pel mateix Ramón Larramendi, des de la creació del Trineu de Vent, al contingut i magnitut d'alguns dels estudis realitzats a aquesta expedició.
El grup “Global Change and Genomic Biogeochemistry” de l'IDAEA-CSIC ha participat en la part científica de l'expedició “Antàrtida Inexplorada”, activitats que van ser breument exposades per part del Profesor Jordi Dachs al mateix acte. Aquest estudi tracta el transport global dels contaminants orgànics i concretament, la rribada d'aquest a la Antàrtida pr vía atmosfèrica.